het zomerboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de zomer, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

tot 7

okt.

Plant & Eter

Welke planten eten we allemaal en waar komen ze vandaan? In de Hortus Botanicus in Leiden is hier een superleuke tentoonstelling over gemaakt, met een speciale route voor kinderen. De tentoonstelling is geopend tot 7 oktober.

7

okt.

Grootouderdag

Geef je opa en oma extra aandacht op 7 oktober, want dan is het Grootouderdag! Vooral met bloemen en planten maak je ze blij, dus zoek een leuk plantje uit of koop een mooi boeket bloemen, om ze te bedanken voor alles dat ze voor je doen.

27

okt.

Nacht van de Nacht

De nacht is donker en mooi. Op 27 oktober doen steden buiten zoveel mogelijk lampen uit, zodat het ‘s avonds echt donker is. Op allerlei plekken worden er nachtwandelingen georganiseerd, waar je met een lantaarntje door de natuur wandelt. Spannend!
Kijk hier voor meer informatie.

31

okt.

Halloween

Op 31 oktober is het Halloween: een griezelfeest waarbij mensen hun huis versieren met pompoenen met lichtjes erin en met oranje bloemen en planten. Bij allerlei tuincentra in ons land kun je meedoen met superleuke workshops, zoals hier.