Groen doen in
de klas!

Aan de hand van themalessen gericht op de vier seizoenen ervaren leerlingen de emotie, schoonheid en beleving van bloemen en planten door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan. Het lesmateriaal Groen Doen in de Klas! bestaat uit vier werkboekjes en online digitaal materiaal.

BEKIJK IN 1 MINUUT HOE GROEN DOEN IN DE KLAS!
WERKT IN DE PRAKTIJK

DIGITAAL lESMATERIAAL BIJ DE WERKBOEKJES

Het digitale platform geeft verdieping aan de stof die in de werkboekjes wordt behandeld, door middel van (verdiepende) opdrachten, filmpjes en video-instructies. Klik op onderstaande werkboekjes om direct naar de digitale les te gaan.

NIEUWSPlanten houden je klas gezond

Planten zijn belangrijk in je klas. Ze hebben een aantal goede eigenschappen. Onze groene vrienden halen bijvoorbeeld slechte stofjes uit de lucht en geven er nieuwe zuurstof voor terug. Daarbij helpen ze je om te ontspannen. Alleen al kijken naar een boom of plant maakt je relaxter. Maar de planten dempen ook geroezemoes rond je heen, waardoor je nog beter kunt concentreren bij een toets. Allemaal redenen om veel planten in je klas te zetten!

Plantje op de maan redt het niet

Het was groot nieuws dat er een plantje op de maan groeide. In een Chinees ruimtevaartschip was het gelukt om katoenzaden te laten ontkiemen. Helaas heeft het plantje het niet gered. Waarschijnlijk kon het niet tegen de extreme kou op de maan. Het kan daar ’s nachts wel 170 graden onder nul worden.

partners

Het initiatief Groen Doen in de Klas! is gesteund door vele mensen uit de groenbranche. Dankzij onderstaande partners wordt de leerlijn mede mogelijk gemaakt.

© 2018 GROEN DOEN IN DE KLAS!