het herfstboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de herfst, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

20

mrt.

Begin van de lente

De eerste lentedag maakt mensen vaak heel blij. En dat is niet zo gek. De bloemen beginnen weer te groeien en het wordt warmer buiten. Ook de dieren komen uit hun schuilplaats tevoorschijn, zoals de egel. Het woord lente komt van een oud woord voor ‘lang’. En dat heeft te maken met het langer worden van de dagen. Heb jij ook zoveel zin in de lente?

21

mrt.

Internationale Dag van het Bos

Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Zij willen meer aandacht voor alle typen bos. Bossen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook heel belangrijk. Ze zorgen voor schone lucht, schoon water en nog veel meer. Een tip voor deze dag: plant een boom!

7

april

Fotograferen in de natuur

Wil je altijd al weten hoe je mooie natuurfoto’s maakt? Op de ’s-Gravenlandse buitenplaatsen organiseren ze een ontdekkingsreis door de natuur waar ze je leren hoe je met je smartphone de mooiste natuurfoto’s kunt schieten. De boswachter en een natuurfotograaf geven je advies. Heel leuk en leerzaam! Lees meer.

19

april

Tulpenfestival

Op de Noordoostpolder zijn heel veel bloembollenvelden. Zoveel, dat ze met een festival de mooiste routes langs alle velden hebben uitgekozen. Heerlijk om te doen bij een lekker warm lentezonnetje. Het kan op de fiets, met de benenwagen of met de auto. Voor meer informatie klik hier.