het herfstboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de herfst, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

7-28

sept.

Landelijke fruitplukdagen

In september kun je op veel plekken je eigen fruit gaan plukken. Rechtstreeks uit de boomgaard. Iedereen mag zijn eigen mandje of kruiwagen meenemen en zoveel plukken als hij of zij wil. Dus wil jij genieten van je eigen geplukte Jonagold en Elstar appelen of Conference en Gieser Wildeman peren? Dan kan dat deze maand op elke zaterdag. Kijk hier waar het kan.

21

sept.

Doe-middag: bloemen voor insecten

Hou jij van bloemen en insecten? In het Friese Fochterloo wordt een leuke middag georganiseerd waar je de insectenwereld in het natuurgebied gaat bekijken. Je gaat samen met boswachter Hans onder meer bloemen zaaien om nóg meer insecten in het gebied te krijgen. Superleuk! Meld je hier aan.

10

nov.

Kinderlezing over de boomgrens

Ben jij benieuwd waarom er boven op de hoogste bergen geen bomen groeien en alleen maar sneeuw ligt? Zou het niet logischer zijn dat op de top van de berg juist méér bomen groeien, omdat het dichter bij de zon is? In de Kinderlezing bij het Nemo Science Museum krijg je antwoord op deze vraag. Kijk hier voor meer informatie.