het lenteboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in het voorjaar, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

14

okt

NATIONALE GROENTE- EN FRUITDAG

Op deze dag worden groente en fruit in het zonnetje gezet. Het thema van dit jaar is: ‘Snack met groente en fruit je middagdip eruit.’ Je kent dat gevoel wel ’s middags: je wordt een beetje moe en kunt wel een opkikkertje gebruiken. Wist je dat groente en fruit niet alleen heel gezond zijn, maar dat je ook fit wordt als je groente en fruit snackt? Denk aan snoeptomaatjes, komkommer of mini-paprika. Check ook pagina 16-19 in het werkboekje voor groep 7/8 van Groen Doen in de Klas!

1-12

nov.

KLIMAATCONFERENTIE GLASGOW

Het klimaat verandert en de aarde warmt op. Dat is niet goed voor de natuur, dieren én mensen. Om de opwarming van de aarde te stoppen, komen bijna alle landen van de wereld in november bij elkaar in Glasgow (Schotland). De landen gaan daar met elkaar praten over het klimaat. Ook is het de bedoeling om afspraken te maken, bijvoorbeeld over het verminderen van CO2-uitstoot. De klimaatconferentie is georganiseerd door de Verenigde Naties (VN).