het lenteboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in het voorjaar, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

24

jan.

De Nationale Tuinvogeltelling

Doe jij met je klas mee om alle vogels te tellen die in de tuin rondhuppen? Hier help je de Vogelbescherming heel goed mee. Zo weten zij steeds beter welke vogels er in Nederland zijn. Wat weer goed is om de vogels te kunnen helpen. Daarbij is het voor jou natuurlijk ook leuk om te weten wat voor vogels er allemaal in je tuin komen. Een half uurtje tellen is het maar. Kijk op de website voor meer informatie. Er is ook lesmateriaal voor klassen te vinden.

15

feb.

Bos- en houtdag

De boswachters op de Hondsrug hebben een leuke dag georganiseerd voor jong en oud. Bij Buitencentrum Boomkroonpad zullen er demonstraties houtslepen, excursies en verschillende kinderactiviteiten te doen zijn. Al met al een leuke dag in de natuur. Klik hier voor de adresgegevens.

21

feb.

Boswachters lab

Ga als een echte boswachter te werk bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Alles wat je zelf hebt gevonden in de natuur kun je onder een microscoop te leggen om beter te onderzoeken. Moet je zien wat je dan allemaal tevoorschijn haalt als het allemaal zoveel groter is! Voor de echte wetenschappers onder jullie. Kijk hier voor meer info.