het winterboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de winter, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

13

april

Nationale Buitenlesdag

Groene vingers en voeten Op 13 april is het Nationale Buitenlesdag: dé dag om met z’n allen het klaslokaal te verlaten. Ideaal, want buiten zijn is wel zo fijn en ook daar valt genoeg te leren en te doen. Helemaal in de lente. Wat dachten jullie van een uurtje zwerfplastic oproepen? Je kunt ook een middagje ‘schoolplein vergroenen’, door zaadjes te planten in de schooltuin. En door een bijenhotel te bouwen, of te zorgen dat jullie schoolplein een paradijs wordt voor vogels en egels. Zo is die buitenlesdag supergoed voor de natuur én voor je eigen gezondheid! Trouwens: als jullie op 13 april iets anders op de planning hadden: zo’n dagje kan natuurlijk het hele voorjaar!

Tot 30 sep

Tegels eruit, groen erin

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is begonnen. Doel is om zoveel mogelijk tuintegels weg te halen en de plekken op te vullen met planten. Want hoe groener de straten en tuinen kleuren, hoe minder wateroverlast we hebben als het hard regent. Ook zorgt groen voor afkoeling op warme zomerdagen. Doe je ook mee? Geef je gewipte tegels door via de website www.nk-tegelwippen.nl, dan worden ze opgeteld bij het totaal. De gemeente die de meeste tegels wipt, wordt beloond met de Gouden Tegel. Het NK duurt tot en met 30 september. Zoek je nog een leuk plantje? Ga dan naar het lesmateriaal van Groen doen in de Klas! voor ideeën.