het zomerboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de zomer, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

22

nov.

Sterren kijken

Sterren zijn ook natuur. Wist je dat? Bij de sterrenwacht Gooi en Vechtstreek kun je op vrijdagavond de sterren, de maan en de planeten zien zoals je die nog niet eerder hebt gezien. De sterrenwacht heeft twee grote telescopen waar je heel precies al het moois kunt zien dat er aan de hemel staat. Ook heel leuk: regelmatig is er een knutseltafel of zijn er quizzen. Kijk hier voor meer informatie.

14

dec.

Plantenverhalen

Geniet jij ook zo van verhalen? Dan moet je even langs gaan bij Natuurtalent in Rotterdam, ze vertellen daar plantenverhalen. In een mix van luisteren, kijken, ruiken en proeven, krijg je volksverhalen te horen waarin planten een grote rol spelen. Je gaat heel anders naar planten kijken. Je weet straks bijvoorbeeld meer van hun geschiedenis en waar ze voor gebruikt worden. Geef je op via deze website.