het zomerboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de zomer, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

PAG 20/21

HOE GROEN ZIJN JOUW VINGERS?

Wil je weten hoe jij hebt gescoord met de quiz op pagina 20 en 21 van het werkboekje? Klik jouw uitslag aan en ontdek hier hoe groen jouw vingers zijn!

Jij bent een ware plantenfluisteraar. Bloemen, planten, diertjes in de achtertuin: ze zijn bij jou in goede handen. Kun je wel op vakantie deze zomer? Of moet je thuisblijven om op jullie planten én die van iedereen uit de buurt te passen?

Dat je je best doet is wel duidelijk. Een beetje groen om je heen, daar ben je wel aan gewend. En je snapt heus ook wel het nut ervan. Maar echt moeite doen om een groenexpert te worden? Neuh, dat laat je toch liever aan anderen over.

Heeft er ooit een plant heel lelijk tegen jou gedaan? Ben je een keer in een brandnetelstruik gevallen terwijl je wegrende voor een horde boze bijen? Jouw vingers zijn nog verre van groen. Maar dat kan veranderen! Begin simpel, koop een vetplantje om voor te zorgen. Stapje voor stapje ontdek je vast hoe geweldig groen doen is!

Meeste A?


Meeste B?


Meeste C?