het lenteboekje

HOERA, HET IS LENTE! Je ruikt het als je de deur uitstapt. Vogels fluiten, bloemen bloeien en mensen én dieren komen weer uit hun warme winter-schuilplekken. Tijd voor het werkboekje en de online opdrachten van Groen Doen in de Klas! Daarmee ontdek je hoe bloemen hét doen en reis je met Joep mee naar een knalpaars verlichte kas, vol bijzondere plantjes. Je leest hoe je jouw woonplek gezonder maakt voor bijen, egels en jezelf. En er is nog veel meer groen te doen.

docentenhandleiding

PAG
11

Versieren op je paasbest

Tuurlijk, je kunt een gezellige paastak in een vaas op tafel zetten. Maar wil je echt iets spectaculairs? Hang dan een tak aan het plafond en versier hem met echte bloembolletjes en eieren!

Nodig:

-

Een tak van de kronkelwilg

-

6 witte eieren

-

Lucifers of tandenstokers

-

Dikke naald

-

Twee kleuren touw, bijv.
zwart en bruin

-

BLAUWE DRUIFJES

1

Knoop een touw aan een lekker kronkelige paastak. Hang de tak op aan een balk of aan een haakje in het plafond.

2

Blaas zes eieren uit. Prik voorzichtig met een naald twee gaatjes in het rauwe ei, een aan de boven- en een aan de onderkant. Maak het onderste gat iets groter. Blaas het ei boven een schaaltje leeg. Spoel de eieren goed schoon.

3

Trek een zwart touwtje door de twee gaten in het ei heen. Aan de onderkant knoop je een stukje luciferhout of tandenstoker aan het touw. Trek het touw aan en duw het houtje naar binnen. Hieraan zal het ei blijven hangen. Hang de eieren verspreid over de tak op.

4

Haal je blauwe druifjes uit het potje en trek voorzichtig alle bolletjes los van elkaar. Knoop met bruin touw de bollen vast aan de paastak. Klaar is je indrukwekkende bos vol lente!