het lenteboekje

HOERA, HET IS LENTE! Je ruikt het als je de deur uitstapt. Vogels fluiten, bloemen bloeien en mensen én dieren komen weer uit hun warme winter-schuilplekken. Tijd voor het werkboekje en de online opdrachten van Groen Doen in de Klas! Daarmee ontdek je hoe bloemen hét doen en reis je met Joep mee naar een knalpaars verlichte kas, vol bijzondere plantjes. Je leest hoe je jouw woonplek gezonder maakt voor bijen, egels en jezelf. En er is nog veel meer groen te doen.

docentenhandleiding

PAG
18 / 19

recepten

Nodig:

500 gram aardappels

200 gram sperziebonen

2 sjalotten (dat zijn een soort uien)

2 eieren

5 el mayonaise

3 tl mosterd

5 el witte wijnazijn

7 gram verse dille

7 gram verse peterselie

7 gram verse bieslook

Zo maak je het:
1. Maak de aardappels schoon. Snijd ze in stukken of plakken. Doe ze in een pan en giet er kokend water bij tot ze onder water staan. Snufje zout erbij en in ongeveer 15 minuten gaar koken. 
2. Snijd sjalotjes fijn. Doe de uisnippers met 2 el witte wijnazijn in een kommetje en laat even staan. 
3. Spoel de sperziebonen af onder water en snijd aan twee kanten de puntjes eraf. Kook ze in 6 tot 8 minuten gaar. Ze mogen nog een beetje knapperig zijn. Spoel ze af met koud water. 
4. Kook de eieren in 6 tot 7 minuten hard. Spoel ze af onder koud water en pel ze. Snijd elk ei in vier stukjes. 
5. Doe alle verse kruiden bij elkaar in een maatbeker en voeg mayonaise, mosterd en de rest van de azijn toe. Hak met een staafmixer tot alles goed gemengd is. 
6. Leg de aardappels en bonen op een schaal. Meng met de kruidenmayonaise. Versier met sjalotjes en ei-stukjes en bestrooi met peper en zout. Mjam!