het zomerboekje

In het werkboekje lees je niet alleen alles over bloemen en planten in de zomer, je vindt er ook leuke (knustel)opdrachten. Ga aan de slag met het werkboekje en doe de online opdrachten die erbij horen!

Agenda

DEC.

Kerstboom zagen

Je hangt ze vol met lichtjes, ballen en slingers en ze horen écht bij december: kerstbomen! Hoe leuk is het om jouw boom zelf ‘in het wild’ uit te zoeken? Kijk hier waar dat kan.

16

dec.

Kerstmiddag voor jong en oud

Kom kerststukjes maken in het Nationale Bomenmuseum! Er zijn lekkernijen aanwezig, er treden midwinterhoornblazers op en na afloop is er de mogelijkheid om de natuur in te gaan. Samen met een gids leer je alles over kersttradities in de natuur.

19

jan.

Nationale Tulpendag

De tulp is dol op de kou en daarom is het 19 januari Nationale Tulpendag. Iedereen die deze dag langskomt in de tulpentuin in Amsterdam mag gratis een bosje tulpen plukken. Dus, neem je oma, broer of buurvrouw mee en geniet hier van alle kleurigheid.

25-27

jan.

Nationale Tuinvogeltelling

Doe alleen of met je school mee aan de Nationale Tuinvogeltelling. Dankzij deze tuinvogeltelling weten we hoeveel vogels in de winter onze tuinen gebruiken en kunnen deze vogels beter beschermd worden.
Tel jij ook mee?

14

feb.

Valentijnsdag

Ben je een beetje verliefd? 14 februari is het Valentijnsdag, de dag waarop je kunt vertellen dat je iemand héél leuk vindt. Mensen geven elkaar dan vaak cadeautjes, zoals chocola of een mooie bos rode rozen!