NIEUWSZeldzame paardenbloem gevonden

15-05-2019 - Op Schiermonnikoog is een zeldzame paardenbloem gevonden. Onderzoekers waren er van uitgegaan dat deze plantensoort al uitgestorven was, maar ontdekten de bloem bij toeval. Het gaat om de ‘bonte paardenbloem’. Een gevlekte variant op de gewone paardenbloem. Deze soort werd vijftig jaar geleden voor het laatst gezien op Texel. Goed nieuws, hè?

Planten houden je klas gezond

22/01/2019 - Planten zijn belangrijk in je klas. Ze hebben een aantal goede eigenschappen. Onze groene vrienden halen bijvoorbeeld slechte stofjes uit de lucht en geven er nieuwe zuurstof voor terug. Daarbij helpen ze je om te ontspannen. Alleen al kijken naar een boom of plant maakt je relaxter. Maar de planten dempen ook geroezemoes rond je heen, waardoor je nog beter kunt concentreren bij een toets. Allemaal redenen om veel planten in je klas te zetten!

Plantje op de maan redt het niet

21/01/2019 - Het was groot nieuws dat er een plantje op de maan groeide. In een Chinees ruimtevaartschip was het gelukt om katoenzaden te laten ontkiemen. Helaas heeft het plantje het niet gered. Waarschijnlijk kon het niet tegen de extreme kou op de maan. Het kan daar ’s nachts wel 170 graden onder nul worden.

© 2018 GROEN DOEN IN DE KLAS! | Neem voor vragen over het lesmateriaal contact op via groendoenindeklas@youngcrowds.nl