Onze Blog

Home Blog

Filmeditie Oorlogsgeheimen

Uitgelicht: Oorlogsgeheimen

werkboekjeEducatief materiaal
Young Crowds heeft voor de film Oorlogsgeheimen educatief materiaal ontwikkeld voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Voor het primair onderwijs is een werkboekje met verschillende (historische) onderwerpen ontwikkeld. Thema’s als vriendschap en geheimen worden behandeld n.a.v. fragmenten uit de film. Er is ook aandacht voor the making of en Jacques Vriens. Naast het werkboekje is een digitale les gemaakt met verschillende interactieve elementen. Voor het voortgezet onderwijs is een 12-pagina krant met verschillende (historische) onderwerpen ontwikkeld. Diverse vragen worden uitgelegd aan de hand van fragmenten uit de film. Verder is er aandacht voor hoe een film wordt gemaakt en een kijkje achter de schermen. Ook voor het voortgezet onderwijs is een digitale les gemaakt met verschillende interactieve elementen.

Resultaten
resultaten

Krant LimburgBibliotheekpakket Provincie Limburg
• Om stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de provincie Limburg, is er speciaal voor alle Limburgse bibliotheken een twaalf pagina’s tellende krant ontwikkeld.
• Onderdeel van het bibliotheekpakket was een wedstrijd in de Limburgse bibliotheken.
• Over de verschillende bibliotheken zijn de volgende items verspreid: 73.000 wedstrijdkranten, 58 stemdozen, 50 tafeldisplays van de film Oorlogsgeheimen, 55 A2 filmposters van Oorlogsgeheimen, 750 wedstrijdposters om in de bibliotheek op te hangen en 3.000 A3 filmposters van Oorlogsgeheimen.

werkboekje2Filmvoorstelling met lesmateriaal
• Op 5 mei 2015 was het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Om dat heugelijke feit te herdenken bracht Pathé de jeugdfilm Oorlogsgeheimen (2014) eenmalig terug naar de bioscoop.
• Bij deze speciale filmvoorstellingen is het educatief lesmateriaal in samenwerking met Pathé en Bijker film en tv opnieuw uitgebracht en kosteloos ter beschikking gesteld aan leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs.
• In totaal zijn er 8.820 werkboekjes besteld door 145 scholen, en bezochten 2.383 leerlingen de speciale filmvoorstelling van Oorlogsgeheimen bij Pathé.

promotie

De promotie
Onderdeel van de heruitgave van het lesmateriaal bij de film Oorlogsgeheimen was een unieke ‘doe mee & win actie’. De twee winnende klassen werden op bijzondere wijze verrast.

Pathé-filmbezoek met de hele klas
De winnende klassen ontvingen bioscoopkaartjes voor een filmvoorstelling bij hen in de buurt, mede mogelijk gemaakt door Pathé bioscopen.

Filmeditie van het boek Oorlogsgeheimen
De leerlingen ontvingen een exemplaar van het boek Oorlogsgeheimen, beschikbaar gesteld door Uitgeverij Unieboek. Niemand minder dan schrijver Jacques Vriens signeerde de boeken.

Klassenbezoek met Joes Brauers
De winnende klassen ontvingen hun prijzen uit handen van hoofdrolspeler Joes Brauers, tijdens een exclusief klassenbezoek. Natuurlijk was er tijd om deze jonge acteur een aantal vragen te stellen en konden de leerlingen met hem op de foto. 

Felicitaties door Jacques Vriens
Om de winnende klassen te feliciteren met hun prijs nam schrijver Jacques Vriens een uniek filmpje op. De filmpjes werden vertoond op het digibord in de klassen.

Ga terug
© 2018 Young Crowds | Privacy statement